L’ús de la fibra òptica gana el concurs SEAT Tèxtil Challenge

La Càtedra AITEX-UPV organitza el Concurs SEAT Tèxtil Challenge, l’objectiu del qual és donar resposta al repte que planteja la marca automobilística: ‘Com millorar l’experiència de l’usuari mitjançant tecnologia tèxtil?’.

El projecte de Javier Romera, Sara Peris, Carlos Abianza i Gabriel Mateu, ‘Tèxtil d’ambient’ ha resultat el guanyador. Aquesta idea tracta de millorar l’experiència de l’usuari amb un tèxtil de fibra òptica que mitjançant un fotosensor integrat en el cotxe simula la llum exterior el que provoca que el cotxe semble que estiga embolicat per una cortina en comptes de per una envolupant de xapa. D’altra banda, el projecte també compta amb altres funcions com les llums d’emergència perquè s’il·lumine de taronja tot l’interior en cas d’accident, o llums per a avisar quan estàs aparcant que passa de verd a roig depenent de la proximitat del cotxe o a l’obstacle.

‘Tèxtil ambient’ ha sigut premiat amb 2.000 euros en la final celebrada en les instal·lacions de SEAR Martorell, després que una setmana abans es presentaren els set projectes semifinalistes en AITEX. De tots ells, quatre van passar a l’última fase: ‘Cinturó de seguretat més còmode i amb senyal d’avís’ de Christian Fuentes, María Pérez i María Sancho, va quedar en segon lloc; ‘Al volant d’un Seat viu més i millor’ de Víctor Silvestre i Iñaki Blanquer, en tercer lloc; i en quart lloc, ‘Fabrica un cotxe i contribueix a salvar el planeta’ de Jorge Ortiz, Juan Campos, Fernando José López i Sergio Rodríguez.

SEAT s’ha compromés a agafar un estudiant en pràctiques en el departament de tecnologia de materials en SEAT Martorell. D’aquesta forma, qualsevol estudiant que ha participat en aquesta primera edició podrà completar els seus estudis en aquesta marca.

Foto: Finalistes del concurs Seat tèxtil Challenge en les instal·lacions de Martorell

Send this to a friend