Convocat el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

El teatre en llengua valenciana té un gran exponent en el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi. Les bases de la 54 edició d’aquest certamen ja han sigut publicades perquè els autors que desitgen participar coneguen les pautes a seguir abans de presentar les seues obres en el termini estipulat que finalitza el 25 d’agost.

La quantia del premi es manté en 8.000 euros a l’obra guanyadora, sempre que el jurat el considere així ja que existeix la possibilitat que el concurs quede desert.

Els autors i autores participants hauran de presentar obres dramàtiques originals, inèdites i no estrenades escrites en valencià o en qualsevol varietat de la llengua catalana. La temàtica és lliure i cada autor únicament podrà presentar una obra.

Una de les bases pauta l’obligatorietat dels autors i autores d’estar al corrent quant a obligacions tributàries i de la Seguretat Social, i per a això hauran de presentar una declaració responsable. D’altra banda, les obres no han d’anar identificades amb el seu autor si no que aquestes dades aniran a part, igual que la declaració referida als impostos, i tots dos documents no es tindran en compte a l’hora de triar l’obra posat que el jurat no els coneixerà.

Després del termini de presentació, el jurat fallarà abans del 19 de novembre, quan se li comunicarà al guanyador, però no serà públic fins a l’acte de lliurament que coincidirà amb una representació teatral organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi.

En cas que s’estrene l’obra per part d’una producció professional, privada o institucional, el propi consistori alcoià oferirà suport a través de la Direcció Artística de la Mostra de Teatre, i a més, brindarà la possibilitat a la productora de formar part de la programació de la XXX Mostra de Teatre d’Alcoi – Fira d’Arts Escèniques Comunitat Valenciana 2020, amb les mateixes condicions i requisits que la resta de programació.

Foto: Jurado de l’anterior edició del certamen | Arxiu

Send this to a friend