El mar convertit en delícia

La setmana gastronòmica contínua en Lolo Restaurante fins al divendres 7. Després de l’èxit de la 27 Setmana dels Arrossos celebrada el mes de març passat, ha arribat el torn ara dels peixos de temporada.

Un dels cuiners del Lolo, Borja Raduán, explica que “majorment busquem productes de temporada que són millors, més saborosos i els que estan en millors condicions”.

Per exemple la tonyina. El dilluns 3 de juny, els assistents al primer dia de la Setmana Marinera de Lolo Restaurant van assaborir “la part més sucosa de la tonyina” que és la illada, al costat de les tellines, i tot això amb el fons del “fideu tradicional de la fideuá”.

El dimarts 4 va ser el torn del calder mariner amb peix de roca i de badia i també “marisquito”. Aquest plat es va servir “en cassoles de fang enmig de la pixes, acompanyat del seu arròs estile senyoret”.

Hui, a la meitat de la Setmana Marinera la ratlla i les zamburiñas seran les protagonistes en el melós que encapçala el plat principal, i que cada comensal tindrà el seu propi plat individual.

El melós dóna pas al rossejat de rap, sèpia i gammes del dijous, que el propi restaurant el qualifica com a “plat estrela” en la seua pàgina web. Els comensals comptaran amb paelles centrals d’aquest rossejat en les seues taules.

I finalment, el divendres finalitzarà la Setmana Marinera amb un gaspatxo de llamàntol. “Hem fet arròs de llamàntol i aquesta vegada hem provat de fer el gaspatxo, que tindrà de fons els seus caps i la roca”, compte Borja Raduán en relació a aquest plat que tanca la setmana gastronòmica que està a punt de començar en Lolo Restaurant.

INNOVACIÓ GASTRONÒMICA
Raduán parla sobre l’elecció dels plats que formen el menú de cada dia. “Durant l’any anem provant coses diferents i intentant canviar una mica. El que més ens va agradant ho anem apuntant. És un treball de tot l’any”.
Habitualment els plats que se serveixen en les setmanes temàtiques no estan en la carta del restaurant pel que aquesta espècie de jornades gastronòmiques es converteixen en una oportunitat única es provar-los i ser participe de la innovació culinària.
“Està tot vist, innovar costa però ens esforcem perquè siga una cosa diferent”, afirma el cuiner d’aquest restaurant.

Foto: Borja Raduán és un dels cuiners del restaurant

Advertisements

Send this to a friend