Alcoi estalvia més de 100.000€ en augmentar el reciclatge de residus

La generació de fem domèstic representa en l’actualitat un gran problema mediambiental. Amb el reciclatge s’aconsegueixen beneficis en aquest àmbit, com donar-li una nova vida als residus, reduir el consum de recursos naturals, així com disminuir l’impacte i la degradació de la naturalesa. Però a més d’aquests avantatges a nivell ecològic, la recollida selectiva de residus comporta beneficis des del punt de vista econòmic, ja que la separació del fem en origen suposa un estalvi considerable en el pressupost municipal que es destina al transport i tractament de residus.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient informa que l’any passat es va aconseguir un estalvi de més de 107.000 euros en aquest concepte. La separació a nivell domèstic permet que residus com els envasos, el vidre o el cartó, no hagen de ser portats a la planta de tractament de Xixona i obtindre ingressos per la venda d’aquests materials a empreses de reciclatge especialitzades, al mateix temps que arriba menys fem a la planta de tractament.

L’any passat es va incrementar el reciclatge de les tres fraccions: cartó, envasos i vidre, per aquest ordre. En 2018, la xifra de cartó seleccionat va augmentar un 40% respecte a l’any anterior, passant de 1.129 tones en 2017 a 1.584 a la fi de 2018. Així mateix, la recollida selectiva dels envasos va créixer en un 2,2%, amb 1.118 tones seleccionades l’any passat, mentre que en 2017 van ser 1.094 tones. Finalment, el vidre va augmentar un 2% també, passant de 774 tones reciclades en 2017 a 789 el passat 2018.

Aquest increment general es deu a diverses mesures posades en marxa pel departament de Medi Ambient arran de la implantació de la nova contracta del servei de neteja i recollida de fems.

Foto: Els envasos, especialment els residus plàstics, són molt contaminants i per això s’incideix en la seua separació

Advertisements

Send this to a friend