Llum verda per a la construcció del nou eix ciclopeatonal

Les obres per a crear una via per a ciclistes i vianants en la cornisa nord de la ciutat ja han sigut adjudicades. L’empresa que les realitzarà de les huit que optaven, ho farà per un preu final de 911.746 euros, la qual cosa suposa una rebaixa de quasi 60.000 euros respecte al pressupost pel qual eixia a licitació.
Cal recordar que aquest projecte compta amb ajudes europees dels Fons Feder, que financen el 50% del cost total.

RECORREGUT DE NOU QUILÒMETRES
Amb un recorregut total de 9 quilòmetres i dos carrils, un per cada sentit de la marxa, el projecte aprovat per l’Ajuntament d’Alcoi unirà la via verda situada en Batoi amb la passarel·la instal·lada recentment entre Alcoi i Cocentaina, seguint la cornisa nord de la ciutat. Per tant, aquest nou eix pensat tant per a vianants com per a ciclistes integrarà les vies verdes dins de la ciutat i convertirà aquest recorregut en part d’una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana.

El temps d’execució de la infraestructura està previst en quatre mesos i s’espera que les obres comencen en les primeres setmanes del mes de juny.

MILLORAR LA MOBILITAT
La construcció aposta per millorar la mobilitat sostenible de la ciutat i també vol convertir aquest recorregut verd que creuarà la ciutat en un atractiu per a alcoians i visitants que ja utilitzen de manera massiva altres infraestructures d’aquest tipus, com la via verda entre Batoi i el poliesportiu Francisco Laporta.

La ruta circularà en paral·lel al conegut com a bulevard de la Uixola i facilitarà la construcció d’aquest, ja que té en compte el projecte consensuat amb els veïns per a la realització d’aquest nou traçat. Una altra dels avantatges de la nova via és que serà la solució definitiva a un dels punts més conflictius per a la seguretat, que està situat en el pont de les Paules, ja que el projecte crea un espai segur per a vianants i ciclistes.

NOVES PLACES D’APARCAMENT
Així mateix, el projecte de l’eix ciclopeatonal inclou la creació de prop de 150 noves places d’aparcament.

Foto: Cartell que anuncia l’inici de les obres, en l’accés nord de la ciutat | Arxiu

Advertisements

Send this to a friend