Investiguen la troballa d’un artefacte explosiu en Serelles

La Policia Nacional investiga la troballa d’un artefacte explosiu en el paratge de Serelles, inclòs en el parc natural de la Serra de Mariola. Una de les hipòtesis que es barallen és que la munició estiga relacionada amb les maniobres que realitzava en aquesta area el Regiment d’Infanteria Biscaia 21, amb seu a Alcoi fins a 1980.
Va ser la trucada d’un veí la que va alertar als agents de la presència d’un artefacte tipus morter, que es trobava al costat d’un camí de la urbanització, ocult entre la mala herba. La zona va ser ràpidament acordonada per la Policia, ja que és freqüentada per nombrosos senderistes.

Una vegada adoptades les oportunes mesures de seguretat, es va procedir a desplegar l’operatiu tècnic, primerament, comprovant el citat artefacte per part de l’Equip de Desactivació d’Explosius de la Brigada Provincial d’Informació d’Alacant. Els agents van determinar que es tractava d’una magrana de morter de 81 mm de calibre carregada d’explosiu en el seu interior.


TRASLLADADA PER A DESTRUIR-LA

A continuació, va ser traslladada i posada en condicions de seguretat, retirant-la per a ser destruïda posat que el seu emmagatzematge i manipulació es considera perillosa.

Advertisements

Send this to a friend