Un total de 46.323 electors per a huit candidats a l’alcaldia d’Alcoi

Els candidats a l’alcaldia d’Alcoi ja compten les hores per a una jornada decisiva per al seu futur polític en els pròxims quatre anys. Demà diumenge, a les 9 del matí, s’obriran els col·legis electorals perquè un total de 46.323 alcoians puguen exercir el seu dret a vot. Huit partits es juguen el govern municipal d’aquesta ciutat, que en l’última legislatura ha estat regida pel PSOE en solitari, amb nou regidors electes en els comicis de maig de 2015.

El cens electoral en aquesta nova convocatòria, en la qual se celebren també les eleccions al Parlament Europeu, augmenta en uns 200 electors respecte a l’anterior del 28A, ja que en aquestes eleccions, els estrangers que compleixen una sèrie de requisits i que han manifestat la seua voluntat de votar en el termini establit, també podran participar.

En els últims dies l’Ajuntament ha posat en marxa de nou la maquinària electoral, de manera que ahir van quedar preparats els 21 col·legis (amb 88 taules i un total de 176 urnes)on es podrà votar demà. Romandran oberts de 9 a 20 hores, ininterrompudament i com a principal novetat, en aquests comicis s’ha habilitat un telèfon gratuït, el 900 750 070, que estarà disponible des de les 8 del matí i fins que tanquen els col·legis per a consultar on correspon votar. El telèfon se suma a l’aplicació que també està operativa en www.alcoi.org/censo/.

Un centenar de funcionaris locals treballaran perquè les eleccions puguen realitzar-se amb normalitat a la nostra ciutat, sent uns 30 representants de l’administració els encarregats de garantir que es compleixen tots els requisits, solucionar incidències i passar les dades de participació i d’escrutini al centre de dades. Tots ells, acompanyats d’un centenar de policies, nacionals i locals, per torns, que estaran presents en els espais habilitats per a exercir el vot, a més de fer rondes per la ciutat.

D’altra banda, treballarà personal sanitari per a traslladar als malalts que ho han sol·licitat fins als col·legis, mentre emprats de Correus repartiran en les taules el vot tramitat per correu. En total, més de 800 persones a Alcoi han exercit el seu vot a través d’aquesta modalitat en les municipals.

A Alcoi, són huit les candidatures que es disputen els 25 regidors que conformen la corporació municipal. Toni Francés, alcalde socialista, és l’únic que repeteix com a candidat, mentre que Rosa García, per Ciutadans; Quique Ruiz, pel PP; i Sandra Obiol, per Guanyar, debuten com a alcaldables en aquests comicis. Per part seua, els regidors Màrius Ivorra (Compromís) i Naiara Davó (Podemos), encapçalen en aquesta ocasió les seues respectives candidatures, a més de les novetats de María Dolores Calero, per Tercera Edat en Acció, i David Abad, per Vox, que concorren per primera vegada.

Advertisements

Send this to a friend