Les festes de Muro culminen amb ‘La Pujà’ de la Mare de Déu

Muro reprén aquest cap de setmana les seues Festes de Moros i Cristians, després d’un breu parèntesi per al descans, i el fa amb la celebració de ‘La Pujà’ que servirà per a culminar de forma oficial els festejos d’enguany 2019; els primers que han estrenat la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

L’activitat festera arrancarà aquesta nit amb l’Entraeta de la Vespra de la Pujà en la qual participaran totes les filaes pels carrers del barri antic de la població a partir de les onze i mitja de la nit. A més es posarà fi a l’oferta d’oci del FesMuro amb l’actuació de nou del DJ Álex Femenia en una discomóvil que estarà instal·lada en el Matzem mentre que en la Plaça de l’Església estaran aquesta vegada els grups Perversió , la Trocamba Matanusca i els Donaldson.

Ja el diumenge la festa eixirà als carrers a partir de les huit del matí amb una Diana amb caràcter informal que recorrerà diferents punts de Muro en funció de la ubicació de les taules d’esmorzar que preparen les Filaes. Seguidament, al migdia, s’oficiarà una missa solemne en homenatge als difunts en la parròquia de Sant Joan Baptista mentre que a les sis de la vesprada els festers prendran part en l’última desfilada de les Festes de Moros i Cristians de la present anualitat.

El moment culminant de la jornada serà la processó que retornarà a la imatge de la Mare de Déus dels Desemparats a la seua ermita des del temple parroquial.

Foto: La setmana passada va ser la ‘Baixà’ de la Mare de Déu. Ray Martínez

Send this to a friend