La Font Roja protegirà una zona de microreserva de flora

Algunes de les particularitats de la naturalesa que embolica a Alcoi resideixen en un dels seus parcs naturals. A la Font Roja hi ha diverses zones de microreservas de flora, les quals, estan protegides per la Unió Europea.

Aquesta protecció s’aplica en “determinats terrenys on hi ha una flora molt especial”, explica el president del Consell de Protecció de la Font Roja, Jordi Tormo. Aquestes zones de flora situades al parc natural no són transitades pels humans però sí pels animals, i amb la finalitat de protegir-les que els animals no es mengen les plantes s’ha plantejat una iniciativa que es posarà en marxa en els pròxims mesos.

En una de microreservas de la Font Roja s’implantarà la tècnica ‘pastor elèctric’. Aquest sistema consisteix en el tancat de l’àrea que es vol protegir, i que provoca una descàrrega elèctrica si els filaments que la componen es toquen. Tormo detalla que les descàrregues “són inofensives” per als animals que les reben.

El tancat es realitzarà en una zona d’una hectàrea i depenent del seu resultat, es remenarà la possibilitat d’instaurar el ‘pastor elèctric’ en altres microreservas del parc.

MILLORA D’ACCÉS Al MIRADOR

D’altra banda, i també com a mesura de protecció, Jordi Tormo, explica que està prevista una actuació en un mirador situat en l’aparcament del parc natural, en el qual a més, hi ha una carrasca, “que és de les més antigues”.

L’objectiu és protegir aquesta carrasca i a més, facilitar l’accés al mirador als minusvàlids, mitjançant la instal·lació d’una passarel·la de fusta amb dos accessos, un amb rampa i un altre amb escalons.

Foto: Vista del parc natural de la Font Roja.

Send this to a friend