Un ‘Dia dels Trons’ sense pólvora a Muro

El conegut com a ‘Dia dels Trons’ va posar ahir el punt i final a les Festes de Moros i Cristians de Muro d’aquest 2019, uns festejos que culminaran de forma oficial el pròxim cap de setmana amb el retorn processional de la Verge dels Desemparats a la seua ermita.

La jornada va començar amb la humorística ‘Ambaixada del Tonell’, que protagonitzen les Filaes Plana i Mare de Déu. Els dos ambaixadors van protagonitzar un jocós diàleg en el qual van fer referència a moltes singularitats de la població sense deixar de costat els esments a temes d’actualitat. Les intervencions van finalitzar amb acord entre totes dues formacions i al final, les dues Filaes van marxar juntes a segellar la pau donant compte d’un bon barril de vi.

Posteriorment, a la una del migdia, no es va dur a terme l’habitual tret de arcabucería davant la falta de subministrament de pólvora negra però si que es va poder realitzar amb normalitat l’Ambaixada Mora que va estar declamada enguany per Joan Moixino. Les paraules van donar pas a les armes i les tropes àrabs van guanyar el castell. A la vesprada, amb idèntiques característiques al matí, es va desenvolupar l’Ambaixada Cristiana pronunciada per Noemí Belda. La Retreta, amb els típics ‘Farolets’, van posar el fermall final.

Foto: Al matí va tindre lloc l’Ambaixada del Tonell | Ray Martínez

Send this to a friend