Fins a 350 militars de la UME realitzen maniobres a Alcoi

Des de hui fins al dia 17 de maig, la Unitat Militar d’Emergències (UME) realitzarà unes maniobres de posada a punt en les proximitats d’Alcoi i Xixona, per a donar resposta a situacions d’emergència com a conseqüència d’un incendi forestal. En aquesta ocasió, i davant el risc d’incendi forestal a la província d’Alacant, serà l’III Batalló d’Intervenció en Emergències (BIEM III), amb seu a Bétera (València) i que té com a zones de responsabilitat de primera intervenció la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i les Illes Balears, el que desplegarà en la zona amb un contingent de 350 militars i 90 vehicles.

Així mateix, durant el matí del dijous dia 16, tindrà lloc un simulacre d’incendi forestal. Entre els objectius del simulacre, avaluar la capacitat de resposta conjunta dels diferents llocs de comandament davant una emergència d’aquest tipus i consolidar el grau d’ensinistrament de tots els organismes involucrats en la gestió de les emergències, a més de servir per a estrényer els llaços de cooperació i coneixement mutu de tots els participants.

Per a això es comptarà amb la participació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Diputació Provincial d’Alacant (Consorci de Bombers d’Alacant), Creu Roja Espanyola d’Alacant, personal de Protecció Civil i de l’Agrupació Contra els Incendis Forestals d’Alcoi (ACIF). En total 60 participants, 14 vehicles i helicòpter d’extinció d’incendis forestals.

COL·LABORACIÓ D’AJUNTAMENTS
Cal ressaltar la col·laboració imprescindible dels Ajuntaments d’Alcoi i de Xixona, que han facilitat els diferents escenaris on es desenvoluparan les pràctiques. En el cas d’Alcoi, a més, la cessió de les instal·lacions necessàries per a l’establiment de la base logística i els diferents llocs de comandament.

COS D’ELIT
La Unitat Militar d’Emergències realitza una sèrie d’exercicis al llarg de l’any l’objectiu del qual és perfeccionar i consolidar les capacitats operatives de lluita contra incendis forestals, inundacions i sismes, tempestes hivernals, així com de rescat i desenrune conseqüència d’un sisme o atemptat terrorista.

Foto: L’UME ja va participar en una jornada sobre emergències

Advertisements

Send this to a friend