Pla de rehabilitació per a un centenar de façanes en Entenza

En 2019, els propietaris que tinguen una façana que done al carrer Entenza, sense un altre requisit d’antiguitat o catalogació, podran escometre la seua rehabilitació accedint a una subvenció municipal. Cal recordar que fins al moment eren únicament habitatges del Centre històric –i edificis catalogats– els que podien rebre ajudes en aquest sentit, alhora que ara es pretén promoure la rehabilitació privada dels edificis d’un carrer que acaba de ser reurbanitzada i que d’aquesta forma pot veure completada la seua millora estètica d’una manera integral.

Les ajudes, que poden beneficiar a un centenar d’immobles en Entenza, seran per al 50% del pressupost, que també augmenta, ja que fins ara era d’un 20% de l’ajuda, i són subvencionables fins a un màxim de 4.000 euros (anteriorment, 2.500). En el cas de més d’una façana, aquestes es tramitaran com a expedients independents, amb fins a 6.000 euros. Les ajudes es poden sol·licitar fins al 25 de juny per a actuacions iniciades a partir de l’1 de gener i les que es realitzen fins al 31 de desembre.

Manolo Gomicia, regidor de Territori, considera que la rehabilitació de façanes, a més de millorar la imatge i el manteniment de la ciutat, també comporta inversió econòmica i ocupació en el sector de la construcció, sobretot, per a les empreses locals.

Advertisements

Send this to a friend