El ‘Riu Esportiu’ s’estrena demà en el llit del riu

El llit del riu Riquer s’estrena demà amb una activitat pensada fonamentalment per a escolars encara que oberta a totes les edats, podent prendre part aquells pares que vulguen participar en la mateixa activitat que els seus fills.

Porta el nom de ‘El Riu Esportiu Alcoi’ i amb ella no solament es vol que els escolars puguen continuar fent esport després del cessament de l’activitat en Jocs Esportius, sinó que es busca dinamitzar aquesta part de la ciutat que en l’últim any ha patit un important impuls amb la inauguració del circuit de skate i de la zona Riverfit, totes dues davall del pont de Cervantes.

Tancament del trànsit

Està previst que tot el llit del riu Riquer siga tallat al trànsit entre les 10,30 i les 14 hores, tot el que és el carrer Els Tints des de Poeta Joan Valls fins al carrer Calderón. Durant quasi quatre hores els participants es trobaran un recorregut amb zones específiques en les quals podran realitzar diferents pràctiques, des de futbol 3×3, bàsquet, escalada, tirolina, pont tibetà, inflables multiaventura, prova de velocitat de rematada a porteria fins a tir amb arc.

A cada inscrit se li donarà una targeta que haurà d’anar emplenant en les diferents estacions i al final de l’activitat entrarà en un sorteig de material esportiu. “De la mateixa manera que estem dinamitzant un espai de la ciutat cada vegada més utilitzat per a la pràctica esportiva, tractem que els xiquets tinguen una nova activitat ara que estan més alliberats després de la finalització de la temporada en Jocs Esportius”, ha apuntat Alberto Belda, regidor d’esports.

Al mateix temps que es presentava ‘El Riu *Esportiu Alcoi’, es donava a conéixer la ‘Engorile Square Contest’ a celebrar el dissabte 18 en el circuit de skate al costat del col·legi Santa Ana. La competició arrancarà a les 10,30 del matí amb les classificatòries i acabarà sobre les 19,30 amb les diferents finals. Hi haurà importants premis en metàl·lic i entre els skaters que han confirmat la seua participació cal destacar la presència de Cristian Estrada, un dels preseleccionats per a formar part de l’equip olímpic espanyol que s’estrenarà a Tòquio 2020.

El Centre d’Esports va estar en converses per a portar també a Rafa Bocanegra, l’altre integrant de l’equip nacional, però té tancat un compromís a Londres i s’ha compromés a estar a la nostra ciutat amb motiu de la celebració de l’Esport en 3D al començament de juny.

Send this to a friend