Muro inicia les seues Festes de Moros i Cristians amb ‘La Vespra’

web2-23.jpg

Muro ja gaudeix de les seues Festes de Moros i Cristians del 2019 en honor a la Verge dels Desemparats, unes celebracions que van començar ahir donant especial protagonisme a la música així com als festers de cadascuna de les Filaes del municipi.

L’esperada ‘Vespra’ va servir per a donar el tret d’eixida als festejos i aquests van arrancar passades les huit de la vesprada amb el tret d’una fragorosa mascletà mentre voltejaven amb força les campanes de la parròquia de Sant Joan Baptista.
A continuació, en una abarrotada Plaça del Matzem, es va efectuar la interpretació de l’Himne de Muro creat en el seu moment pel compositor Francisco Esteve Pastor i que va ser interpretat per la Unió Musical d’aquesta localitat del Comtat. Assenyalar que abans d’aquest instant l’Angelet de 2019, Sofia Bataller, va entregar la batuta al director de la banda, Rafael García Vidal; al mateix temps que va ser l’encarregada d’anunciar que ja havien arribat les Festes d’enguany. El ritual de la ‘Vespra’ va avançar amb el cercaviles i aquest també va ser iniciat per la Unió Musical de Muro mentre que darrere van desfilar cadascuna de les filaes acompanyades de les seues respectives formacions musicals. Els festers, especialment ho càrrecs, van rebre gran quantitat d’ovacions en L’Arrancà des del Matzem al mateix temps que van tindre temps oportunitat de dur a terme la primera desfilada d’aquestes Festes davant nombrós públic.

La jornada va acabar amb l’habitual sopar en les seus de cada Filà, la posterior Entraeta de la Vespra pels carrers del barri antic i l’actuació d’una orquestra en l’esmentada Plaça del Matzem que va servir per a iniciar l’edició 2019 del FesMuro.

web2-23.jpg

Send this to a friend