D’etern aspirant, a campió

El Trofeu Filaes, en els seus trenta-cinc anys de vida (va ser creat en 1984), ha il·luminat històries increïbles, algunes han quedat per sempre en la memòria col·lectiva d’aquest torneig, que en la seua última edició va viure un d’aqueixos moments per al record amb el títol obtingut pels Abencerrajes en futbol sala sènior, la seua modalitat estrela, pel significat i el que va tindre de gesta aquesta victòria.

Els seus resultats de les últimes edicions havien portat als Abencerrajes a guanyar-se la consideració d’etern aspirant. Habitual en els pronòstics com a favorit al triomf final, aqueixa victòria no acabava de concretar-se i amb el mateix desenllaç: els Cruzados com a bèstia negra i martell que s’encarregava de liquidar qualsevol il·lusió per acabar portant-se el títol.

En 2018 es van creuar en el camí dels Abencerrajes en els quarts de final, partit que es va decidir per 1-0. Un any abans, en 2017, totes dues filaes van protagonitzar una de les finals més emocionants i disputades que es recorden, saldada amb l’atapeït marcador de 4-3 i amb un gol d’Iván Verdú en l’última jugada del partit.

Els Cruzados arribaven a aquest últim partit del torneig amb la lluentor d’haver protagonitzat una classificació impecable, havent concedit només un gol en cinc partits i vint-i-set a favor. Davant els Abencerrajes es van trobar amb un camí amb alguna corba, com el partit de quarts contra els Almogàvers, decidit per 1-2, o la semifinal davant els Bascos, un dels grans atractius d’aquesta edició després dels fitxatges de Tasio i Mauro Pastor, eliminatòria resolta pel resultat de 1-5 mentre que els Croats vencien 0-4 als Lleugers.

TÍTOL DESITJAT

Era un títol tan desitjat que va acabar deslligant-se la bogeria sobre la pista amb el final de la trobada. Nacho Vicedo reconeix que, als seus 36 anys, no va poder contindre l’emoció i se li va escapar alguna llàgrima. “Ja ens tocava, havien sigut molts disgustos massa seguits, sempre estàvem ací però al final se’ns acabava escapant el títol. En el meu cas són vint anys jugant el Trofeu Filaes. Ací no és com en els equips que fitxes per a guanyar, som un grup d’amics i com jo està Quique Ferre. També estava Jordi Corbí però ho va voler deixar l’any passat i em vaig recordar molt d’ell, li veia feliç després del partit, encara que em va saber greu que no poguera gaudir d’aquest moment”.

Foto: El capità alçant el trofeu com a campió del Trofeu Filaes.

Send this to a friend