Els 499 anys de devoció per la Mareta planten cara a la pluja

Cocentaina va tornar a emocionar-se ahir al pas de la Mare de Déu del Miracle pels seus carrers en el dia central de les Festes Patronals del municipi, una celebració que es va desenvolupar en el Dilluns de Pasqua pel fet que el 19 d’abril va caure enguany en Divendres Sant.

El tret de les 27 salves en record del miracle de la Mareta i el volteig general de campanes en totes les esglésies contestanes van obrir una jornada intensa que va començar el dia grisa i ventosa després dels forts ruixats registrats a la comarca durant la nit del Diumenge de Resurrecció així com en la matinada. Després d’aquest instant es van dur a terme la descoberta del Cambril de la Verge i la Missa Matinal seguida del rés de l’Ángelus en la Capella de sant Antoni Abat del Palau Comtal, lloc en el qual la icona de la Mare de Déu va vessar les vint-i-set llàgrimes de sang fa ara 499 anys.

El temporal va obligar a suspendre el cercaviles del matí però no va impedir que el quadre de la Mare de Déu isquera puntual a les deu del Monestir de les Clarisses sota pal·li i al costat del toc incessant de la coneguda com ‘Campaneta dels Monges’.

La Mare de Déu del Miracle va ser depositada en el seu tron camines en arribar a la parròquia i a continuació, a les portes del temple, Rubén Cervera Gascó va recitar La Súplica davant la mirada atenta de gran quantitat de contestans que omplien la Plaça de l’Església en un instant en el qual va deixar de ploure i fins i tot es va veure algun llamp de sol.

Foto: Rubén Cervera va recitar la Súplica, en l’accés de la parròquia de Santa María. Vicent Soler

Send this to a friend