Un temporal inèdit a l’abril deixa més de 200 litres

El temporal de pluja que assota a Alacant i València ha deixat a la comarca quantitats acumulades de més de 200 litres per metre quadrat. A Alcoi, els diferents observatoris han registrat xifres a partir dels 150 litres, sent unes precipitacions persistents i prolongades en el temps com mai abans s’havia produït un mes d’abril. Aemet (Agència Estatal de Meteorologia) assenyala, de fet, que encara que hi ha hagut temporals adversos a l’abril, per exemple l’any 2002 o en 1997, cap ha tingut “l’extensió espacial” del d’enguany.

Va començar a ploure el dijous i durant tota la Setmana Santa s’ha mantingut l’alerta per fortes precipitacions, si bé ahir dilluns ja va ser retirada la preemergència en aquesta zona. Les tempestes es van intensificar, no obstant això, durant la jornada del diumenge, obligant els bombers a realitzar múltiples serveis relacionats sobretot amb la retirada d’arbres i diferents elements de la via pública.

A la comarca, on més ha plogut ha sigut en la zona d’Agres i Gaianes, on segons Meteoclimatic s’han recollit 205 i 211 litres, respectivament, en els cinc dies que dura ja aquest episodi de precipitacions, i també a Penàguila s’ha acumulat una quantitat similar.

Foto: El doll de El Salt després de les pluges. Aldemar

Advertisements

Send this to a friend