Alcoi celebra el dia de Sant Jordi amb la Processó del Trasllat

Hui se celebra la festivitat de Sant Jordi a Alcoi. Amb aquest motiu, a la ciutat tindran lloc al llarg del dia diversos actes commemoratius en honor al Patró, com són la Processó del Trasllat, la benedicció de la fornícula de la imatge de Sant Jordi, la ‘mascletà’ per a festejar la declaració de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi com Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial per part de la Conselleria, i a més, aquesta nit comencen les primeres desfilades de ‘entradetes’.

El primer d’ells comença a les 14 hores al carrer Sant Jordi, número 22, amb la benedicció de la fornícula de la imatge de Sant Jordi, conegut com el ‘Sant Jordi de les manisetes’.

MISSA I PROCESSÓ DEL TRASLLAT

Ja a la vesprada se celebra la Processó del Trasllat, però abans, a les 19 hores s’oficiarà una missa en commemoració de la intercessió del patró Sant Jordi en defensa del poble d’Alcoi. A les 20’15 hores començarà l’esmentada processó, des del temple de Sant Jordi, fins a la parròquia de Santa María, on serà portada la imatge de ‘El Xicotet’.

Durant el trajecte de la Processó del Trasllat es recorreran alguns carrers cèntrics com a Sant Tomás, L’Escola, Sant Nicolau, Plaza d’Espanya o Pintor Casanova.

MASCLETÀ

A continuació, La Safata albergarà la celebració de la declaració dels Moros i Cristians d’Alcoi com BIC amb una ‘mascletà’ nocturna que començarà a les 21’30 hores.

PRIMERES DESFILADES

A causa de les modificacions en les dates dels actes previs als Moros i Cristians, les jornades de ‘entradetes’ són més reduïdes que l’any passat. Un total de deu nits, en les quals la música festera començarà a sonar per Sant Nicolau i País Valencià. A pesar que en la nit d’ahir ja haguera pogut començar el calendari de ‘entradetes’, les primeres tindran lloc aquesta nit. Principalment en Sant Nicolau amb quatre desfilades, i un en País Valencià.

La primera filà a eixir al carrer serà Creuats, a les 23 hores per Sant Nicolau, seguidament, i a intervals de vint minuts, serà el torn de les desfilades de Gusmans, Magenta i finalment, de Primers Trons. D’altra banda, en País Valencià, únicament transcorreran a les 23’20 hores, les Tomasinas. Demà desfilaran Abencerrajes, Barbarescos, Plana, Mossàrabs i Tomasinas.

Foto: Processó del Trasllat de l’any passat. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend