Unes 3.800 persones participen en les Entrades de Banyeres

Al voltant de 3800 persones es calcula que participaran demà dilluns en l’Entrada de Moros i Cristians de Banyeres que començarà a les 5 de la vesprada, en una jornada en la qual s’estarà pendent del cel, després d’unes jornades amb persistents pluges. La desfilada començarà amb el pas de les hosts cristianes que encapçalarà la filà de Cristians i a la qual seguiran Estudiants, Maseros, Contrabandistes i Jordians, que tancarà el pas dels festers del bàndol de la Creu. A continuació, amb mínima dilació, arribarà el pas de les forces mores que encapçalarà la filà de Moros Vells i a la qual continuaran Moros Nous, Marrocs, Pirates i Califes.

D’acord amb el fullet editat per l’Ajuntament on s’inclou el programa d’actes traduït al valencià, castellà i anglés, un pla de situació que pot resultar especialment útil per als visitants i el “croquis” de l’Entrada, amb especificació dels diferents elements participants en la desfilada, és possible saber que participaran 57 bandes de música, quasi 120 esquadres de festers, 35 carrosses i 7 piquets, a més de genets i altres elements dels boatos.

Després de la finalització de l’Entrada, amb l’arribada de la mitjanit, serà el moment de la Retreta, coneguda també com la “cercavila”. En aquest acte es portaran els “fanals festers” que després seran cremats en la plaça *Major. L’itinerari de la retreta transcorrerà pels carrers del barri històric, amb unte d’inici i final en la Plaça *Major.

Advertisements

Send this to a friend