La comarca mostra la seua devoció en un multitudinari Diumenge de Rams

El Diumenge de Rams va iniciar la Setmana Santa al Comtat i l’Alcoià en el transcurs d’unes celebracions religioses que van estar marcades enguany per la forta calor i les altes temperatures. A Cocentaina, la benedicció de les palmes es va efectuar en la plaça exterior del Convent dels Pares Franciscans i en la mateixa van prendre part nombrosos fidels, així com els representants de les confraries de la Setmana Santa i fins i tot els xicotets que enguany rebran la Primera Comunió. El rector de Santa María, Eduardo Rengel, va ser l’encarregat d’efectuar l’esmentada benedicció dels rams a les portes de l’església del Convent. Després de la benedicció es va realitzar la processó fins al Pla i allí, davant el Palau Comtal, es va dur a terme la missa de campanya amb caràcter interparroquial.

ELS XIQUETS, PROTAGONISTES A MURO

La Setmana Santa de Muro també va començar el Diumenge de Rams amb la benedicció de les palmes a les portes de l’ermita de la Verge dels Desemparats. Després d’aquest acte va tindre lloc la processó pels carrers del barri antic, en la qual els xicotets que reben enguany la Primera Comunió van portar la creu fins a la parròquia de Sant Joan Baptista; temple en el qual es va efectuar la missa solemne cap al migdia, amb gran assistència de fidels.

Els actes de la Setmana Santa murera segueixen hui amb la Processó del Silenci a les 22 hores des de la parròquia, amb la participació de les imatges del Crist de la Columna i l’Ecce Homo.

ACTES EN BANYERES

Centenars de persones van participar en Banyeres de Mariola en la Benedicció i posterior Processó de Palmes del Diumenge de Rams. L’acte va començar a les 11 del matí en l’ermita de Santa María Magdalena amb la benedicció. A continuació es va posar en marxa la processó en la qual la comitiva es va dirigir a la plaça Major. Allí, davant la façana de l’església, es va celebrar la Santa Missa. Van participar en l’acte els xiquets i xiquetes del primer i segon curs de comunió.

Foto: Processó de les palmes en Banyeres.

Send this to a friend