Hi haurà un major control del volum de la música en Festes

L’alcalde, Toni Francés, ha donat a conéixer les pautes de regulació de cara a la celebració de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Aquest bàndol contempla qualsevol aspecte de la ciutat que puga influir, i per tant, que ha de ser controlat. Les pautes més destacades estan relacionades amb els altaveus, ja estiguen autoritzats o no, i la seua possible intervenció per la Policia Local en cas que genere molèsties, tant als veïns o si interfereix en actes de festes.

D’altra banda, s’ha determinat la prohibició de la utilització d’animals fora dels actes de la Trilogia. I com ja se sap d’anys anteriors, torna a estar prohibit el llance de tovallons de paper o similars.

La regulació també contempla aspectes com la venda i consum de begudes alcohòliques, la prohibició de l’aparcament de vehicles en determinades zones i carrers, així com els espectacles pirotècnics o l’ús d’aeronaus pilotades per control remot.

VOLUM DE LA MÚSICA

El bàndol de festes signat pel propi alcalde, fa referència al volum de la música provinent de locals o de la via pública i determina l’autorització “a la Policia Local a actuar com procedisca en cada cas, si es detecta la instal·lació no autoritzada d’altaveus en la via pública, o la reproducció de música en els locals o en la via pública, encara que estiguen autoritzats, el volum de la qual puga molestar els veïns o interferir en actes de festes programats”.

D’aquesta forma, el volum estarà més controlat en tindre la Policia Local la prèvia autorització i es donarà preferència als veïns de la zona on hi haja música i també als propis actes de la Trilogia.

UTILITZACIÓ D’ANIMALS

Recentment s’ha generat polèmica respecte a la utilització d’animals en Festes. Guanyar Alcoi va sol·licitar crear un protocol de benestar animal, al que l’Ajuntament va respondre que l’Associació de Sant Jordi estava treballant en un document en aquest sentit.

Ara, en el bàndol emés per l’alcalde d’Alcoi apareix un punt en el qual els animals són els protagonistes i diu així: “Durant les Festes de Sant Jordi, queda prohibida la utilització d’animals tant de munta com d’exhibició fora dels actes de la trilogia festera, excepte autorització expressa de l’Associació de Sant Jordi i de l’Ajuntament, prèvia presentació de la documentació i autoritzacions administratives pertinents”.

LLANCE DE TOVALLONS

De nou, es prohibeix el llance a la via pública de tovallons de paper o similars pel risc de relliscades i caigudes per la seua acumulació per als vianants i cavalls. Aquesta prohibició té especial importància el dia 4 de maig, dia de les Entrades, quan transcorren les desfilades.

Advertisements

Send this to a friend