Exaltació de Capitans i Bandereres en Banyeres

L’acte va tindre lloc en el Teatre Principal. Presentat per Beatriz Francés i Javier Silvestre, va començar amb un breu concert de l’Agrupació Musical la Nova dirigida per Antonio Lillo. A continuació van entrar en l’escenari els diferents capitans i bandereres, al ritme de marxes mores o pasdobles al·lusius a la filà, alternant en l’ordre de bàndol cristià i moro fins a completar les deu filaes festeres.

La primera a fer-ho va ser la filà Cristians amb Pablo Carrillo i Lucía Belda en els càrrecs de Capità i Banderera. Va seguir el torn la filà de Moros Vells, amb Saül Sempere i Flavia Sempere en aquesta comesa. Després van continuar els Estudiants, amb Jordi Albero i Sonia Sanz; Moros Nous, amb Felipe Torres i Victoria Torres; Maseros, amb Vicente Llopis i Eva Alejandre; Marrocs, amb José Luis Belda i Mª Teresa Aragonés; Contrabandistes, amb Nacho Francés i Paloma Real; Pirates, amb Jordi Castelló i Gesmiler Navarrés; Jordians, amb Adrián Sirera i Alexandra Ferre; i Califes, amb Andrés Vicent i Isabel Calabuig.

Després va arribar el torn del Pregó, pronunciat per Paloma Martínez. Un text amb gran càrrega sentimental personal, amb al·lusió directa a familiars i record especial per als quals ja s’han anat.

Foto: Capitans, Bandereres, Pregonera i Autoritats en l’escenari. Pedro Vilanova

Send this to a friend