La pluja del diumenge posa fi a tres mesos de sequera

Diumenge passat, la meteorologia va donar un gir radical respecte al que ens tenia acostumats pràcticament des de fa tres mesos, ja que per fi han tornat les precipitacions després d’un hivern extraordinàriament sec. D’aquesta forma, els 45 litres recollits durant el cap de setmana vénen a pal·liar quasi tres mesos de sequera, interrompuda únicament per dos episodis de pluges febles i quasi inapreciables, el gener passat.

Gràcies a les últimes pluges, el pluviòmetre s’ha pogut recuperar sensiblement, acumulant en un sol dia tot l’aigua que no ha caigut durant l’hivern. Es tracta d’una situació poc habitual en aquesta zona, on els inicis d’any solen ser bastant humits, fins i tot és freqüent que neu. Enguany, no solament no ha plogut pràcticament, sinó que el risc has sigut mínim durant tot l’hivern.

Segons dades facilitades per l’estació meteorològica del Cercle Industrial, en el primer trimestre de l’any passat es van comptabilitzar a Alcoi prop de 200 litres per metre quadrat, mentre que en el que va de 2019 la pluja ha sigut pràcticament inapreciable, sense comptar amb el temporal que va començar el diumenge. Les últimes precipitacions, a més, es consideren beneficioses per al camp sobretot, ja que han sigut de caràcter persistent i constants, però sense arribar a ser forts i perjudicar les collites.

Foto: A la finalització del mes de març la pluja ha fet, per fi, acte de presència a la ciutat. Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend