Juanma Llorca, en missió d’ajuda humanitària a Moçambic

L’alcoià Juanma Llorca s’ha traslladat a Moçambic dins d’una missió sanitària i humanitària posada en marxa davant els efectes del cicló Idai. Juanma Llorca Jordá forma part de l’Equip Espanyol d’Ajuda i Resposta en Emergències (EMT 2 START, Emergency Medical Team 2, Spanish Technical Aid Response Team), verificat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unió Europea. Ara, davant els efectes del cicló, el mecanisme europeu de protecció civil ha activat a l’equip START, del qual forma part, i ahir a la vesprada partia des de la base de Torrejón d’Ardoz cap a Moçambic, on està previst que romanga fins a mitjan abril, quan serien substituïts per un altre equip.

Es coneixen com a ‘jupetins rojos’, per ser la roba oficial del personal de l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID), que és la que promou la iniciativa i que pertany al Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional, i de la qual participen el Ministeri de Sanitat i les Conselleries de Salut de les Comunitats Autònomes, que aporten el personal.

Juanma Llorca exerceix a l’Hospital Verge dels Lliris com a tècnic de laboratori i durant les jornades que passada a Moçambic estarà realitzant aquestes funcions per a determinar diferents malalties que poden estar afectant la població, com a malària, tifus i còlera, entre altres.

Advertisements

Send this to a friend