Cocentaina exposa l’Acta Notarial del Miracle de la Mareta

La Sala d’Ambaixadors del Palau Comtal de Cocentaina ja exhibeix l’Acta Notarial en la qual es va plasmar per escrit el miracle de la Mare de Déu, ocorregut segons compte la història local, el 19 d’abril de l’any 1.520. Aquesta va quedar exposada divendres passat al públic després d’un acte de presentació en el qual es van donar a conéixer tots els detalls de la mateixa i en el qual es va parlar de la importància que té la peça per als contestans, especialment en vespres del V Centenari del miracle de la Mareta que es commemorarà en 2020.

El document va ser relatat pel notari don Joan Luís de Alzamora i forma part d’un protocol notarial que es trobava a Alcoi sota la custòdia de l’arxiu municipal de la ciutat del Serpis. El director d’aquest, Josep Lluís Santonja, va desgranar el gran valor que té el text i va asseverar que el mateix se cedeix a Cocentaina temporalment adoptant les màximes precaucions per a garantir la seguretat i la seua conservació “data del segle XVI i dóna fe del prodigi ocorregut aquell 19 d’abril de 1.520, un fet miraculós que poques vegades es veu plasmat en una Acta Notarial“, va afirmar.

També Elisa Doménech, Tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament contestà, va incidir que l’Acta Notarial es podrà veure fins a finals de 2020 “estarà a Cocentaina fins al 30 de desembre, coincidint amb el V Centenari, i permetrà a moltes persones conéixer un document que té un important valor històric, documental, religiós i sentimental“, va dir.

Foto: La presentació de l’Acta va tindre lloc divendres passat.

Send this to a friend