La ‘Festa dels Nanos’ presa demà els carrers del Raval

Els carrers del Raval de Cocentaina acolliran demà la característica ‘Festa dels Nanos’, una tradició única de la Vila Comtal que es remunta en el temps i que té lloc cada tercer dimecres de Quaresma.

Els actes arrancaran en les primeres llums del dia amb la ‘plantà’ dels singulars ninots de drap, elaborats en les últimes setmanes pels veïns així com per nombroses entitats locals, i que tenen com a principal objectiu criticar amb humor i ironia l’actualitat.

Aquests personatges estaran exposats al carrer fins al vespre i sobre les nou i mitja del matí rebran la visita dels escolars contestans així com de diversos centres educatius de les nostres comarques.

A més, els habitants de la barriada, vertaders continuadors de la festa, oferiran un desdejuni a base de xocolate, xurros i bunyols per als més xicotets.

La jornada continuarà amb diverses activitats entre les quals no faltarà la música tradicional, els balls populars i la ‘gran dansà’ que acomiadarà la festivitat quan caiga el sol al costat del tret d’una traca.

Foto: El taller realitzat el diumenge va permetre elaborar diversos ‘Nanos’.

Send this to a friend