Es liciten les obres del centre d’interpretació en El Molinar

El procés per a comptar amb un centre d’interpretació dels orígens de la indústria valenciana fa un pas avant i ja s’ha obert el termini perquè les empreses interessades presenten les seues ofertes per a fer les obres. Es tracta del projecte que el govern municipal té previst dur a terme en la zona de les fàbriques de primeres aigües del Molinar, concretament en Els Solers.

El projecte ha sigut redactat per l’arquitecte alcoià Ciro Vidal i està cofinançat en un 50% per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat, a través de Fons Feder de la Unió Europea. El pressupost de licitació és de 870.419’55 euros, IVA inclòs, però les empreses poden concursar a la baixa.

El projecte denominat ‘Obres de rehabilitació de la fàbrica dels Solers i consolidació de restes en fàbriques de primeres aigües amb intervenció arqueològica’ suposa una primera fase, amb un termini d’execució de sis mesos. Aquesta primera fase inclou la rehabilitació de la fàbrica i la dotació de centre d’interpretació amb els últims recursos tecnològics, apostant per la realitat virtual com a eina de recreació dels inicis de la indústria a la Comunitat Valenciana i Espanya. La segona fase comportarà la rehabilitació del Molí Vell, la cúpula de l’aqüífer i la recuperació de la xarxa de les primeres aigües, incloent les rodes hidràuliques. La licitació d’aquesta segona fase serà realitzada per la Generalitat.

Amb la primera fase es pretén consolidar la zona de primeres aigües i convertir aquest paratge en un referent cultural i turístic sobre els orígens de la industrialització d’Alcoi i les repercussions a tots els nivells que aquest fet va comportar. “Reivindicar el nostre passat mitjançant la conservació del ric patrimoni arqueològic industrial que actualment es conserva és un dels propòsits que abandera aquest projecte de rehabilitació”, explica la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano.

Advertisements

Send this to a friend