Barxell, Baradello y Montesol ja tenen cobertura de mòbil

Les urbanitzacions de Baradello i Montesol, així com Barxell, tenen des d’ahir cobertura de telefonia mòbil, alguna cosa que s’ha aconseguit després de molts anys de reivindicacions i de projectes frustrats, la qual cosa ha vingut generant diferents problemes de manera especial als veïns d’aquestes zones.

El regidor de Territori, Manolo Gomicia, ha volgut agrair a Telefónica l’esforç per a la col·locació d’una estació base en aquesta zona, que s’ha aconseguit ja que aquesta signatura ha llogat els terrenys a un propietari particular de Banyeres i ha gestionat la llum amb Castell de Barxell Events, amb compensació econòmica per a tots dos, tal com apunta.

L’edil remarca que “malgrat les traves legals i els diferents permisos mediambientals, ja podem dir que hi ha cobertura telefònica a les urbanitzacions d’Alcoi de Baradello, Montesol i Barxell, que compten amb un total de 5.000 veïns”, al que afig que “a més de donar resposta a una llarga demanda per part dels veïns, és una cosa molt positiva també per al medi ambient, ja que ens ajudarà en cas d’un incendi forestal, nevades o altres situacions adverses que es puguen produir en el nostre entorn natural, situat entre els parcs naturals de Serra Mariola i Font Roja”, explica.

Un veí que ha lluitat de manera decidida perquè es col·locara l’antena ha sigut Xavi Martínez, gerent de Castell de Barxell Events, qui ahir qualificava el tindre cobertura com una cosa fantàstica”, ja que resoldrà problemes de seguretat i facilitarà el dia a dia dels veïns i gent de pas. Després de repassar els problemes que ha viscut el procés, els seus oferiments de terreny per a instal·lar l’antena i de llum perquè el servei fóra una realitat, així com el treball realitzat, va recordar que es disposaran mesures per a minimitzar l’impacte ambiental. De moment l’antena s’ha pintat de verd i es posarà vegetació, fixant ell els mínims i apuntant que serà assumida per Ajuntament i contractista. “Per fi, després de 20 anys, hi ha cobertura en Barxell”, va apuntar.

Advertisements

Send this to a friend