La gestió del cicle de l’aigua, clau per al desenvolupament sostenible

La gestió del cicle integral de l’aigua, que comprén el proveïment d’aigua potable i el sanejament i depuració de les aigües residuals, serà, sens dubte, un dels factors clau per a aconseguir l’èxit en el camí cap al desenvolupament sostenible. Sobre les empreses especialitzades en la gestió del cicle integral de l’aigua recau bona part de la responsabilitat d’aconseguir aquesta meta. Elles són les encarregades d’aportar experiència, tecnologia, coneixement, recursos i un servei eficaç, personalitzat i pròxim.

La gestió del cicle de l’aigua del futur, indiquen des d’Aqualia, l’empresa encarregada d’aquesta qüestió a Alcoi, “implica integrar i tindre en compte tots els aspectes i agents implicats. En la gestió dels serveis de proveïment i clavegueram de la ciutat treballa una plantilla de més de 40 persones entre llocs directes i indirectes, donats suport per una estructura que aporta una solidesa i experiència al treball realitzat, oferint un servei personal, eficaç i compromés”.

La col·laboració conjunta d’administració local, empresa i ciutadania afavoreix l’avanç cap a la consecució d’un servei modern i dinàmic per al benefici comú del conjunt de la població. “Són moltes les actuacions que s’estan duent a terme en aquest sentit”, s’apunta. En aquest sentit cal significar qüestions com la instal·lació de comptadors de tele-lectura, la implantació del sistema de telecontrol de les instal·lacions que permet un major control del consum energètic i major control del funcionament dels equips, la renovació del parc de vehicles amb distintiu ambiental “C”, la factura electrònica per a reduir l’ús de paper, etcètera”, indiquen des de l’empresa. Aqualia també disposa dels Segells de qualitat CO2 (petjada de carboni) i el segell 50.001 (gestió energètica).

Foto: Un tècnic d’Aqualia fa tasques de manteniment en l’assortidor del Parterre. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend