Rutes saludables per la ciutat

Dins del projecte d’Alcoi com Smart City, recentment es va donar a conéixer el Geoportal, un lloc web on podrà accedir a una sèrie de recursos i serveis geoespacials, basats en la informació geogràfica, i la setmana passada ha sigut presentada una nova aplicació web amb la qual “es pretén fomentar la mobilitat des d’un altre punt de vista, sense presses, per a gaudir de manera més confortable i saludable de la ciutat i de desplaçar-nos per ella”, ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Manolo Gomicia. L’aplicació està disponible, de moment, en format web (pròximament es podrà descarregar per a dispositius mòbils) i es pot accedir a través del portal smartcity-alcoi.com.

L’appweb de rutes saludables sorgeix com a exemple d’aplicació pràctica d’utilització de dades ambientals i de qualitat urbana en l’àrea urbana d’Alcoi, segons ha destacat Alejandro Carbonell, responsable de l’empresa que ha desenvolupat el sistema. Es tracta d’una aplicació per al foment de la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

L’aplicació permet localitzar les millors rutes per als vianants o amb bicicleta en funció de diferents criteris: ruta amb més ombres, amb menys soroll, amb menys al·lergògens ambientals; ruta més accessible i rutes bio-saludables. Es col·labora d’aquesta forma amb el col·lectiu mèdic en la prevenció de malalties respiratòries (asma, al·lèrgies, etc.) o dermatològiques (dermatitis, rosàcia, etc.) entre altres.

Foto: Un exemple de ruta on s’indiquen alguns paràmetres.

Send this to a friend