Introdueixen un camió per a llavar 300 contenidors

Cada nit són buidats a Alcoi al voltant de 300 contenidors de fem (no inclou les fraccions de cartó, vidre i envasos), tant en el nucli urbà de la ciutat com a les urbanitzacions de l’extraradi. Amb la nova contracta, un camió lavacontenedors s’ha sumat al dispositius de neteja, de manera que es garanteix que cada contenidor de ‘resta’ (grises) siga netejat cada quinze dies.

Com es recordarà, el vehicle lavacontenedors era una de les novetats incloses en el plec de condicions de la nova contracta del servei de recollida de fems. Aquest vehicle, que va entrar en marxa fa ja algunes setmanes, té una capacitat de neteja per torn de 60 i 80 contenidors. El seu sistema de funcionament consisteix en la recollida del contenidor de resta una vegada que ha sigut buidat prèviament per un altre camió. El contenidor s’introdueix en el vehicle de neteja, aquest es tanca hermèticament i mitjançant uns raspalls rotatoris es neteja per dins eliminant els residus i líquids que poden quedar a l’interior del contenidor. Cada neteja de contenidor de resta té una durada d’uns dos minuts i es torna a col·locar en la seua posició mitjançant un sistema de pinces.

El camió lavacontendors realitza cada dia una ruta diferent, amb el suport d’un camió de recollida que va buidant els contenidors a netejar. Cal tindre en compte que existeixen en l’actualitat uns 300 contenidors de resta que inclouen els del nucli urbà i els de les diferents urbanitzacions. Per tant, amb la freqüència que exigeix el plec de condicions cada contenidor es neteja quinzenalment.

Foto: Moment en què el camió introdueix el contenidor en el seu interior per a procedir a la seua rentada.

Advertisements

Send this to a friend