Les fogueres prenen protagonisme en Muro

Muro atorga cada any un especial protagonisme al foc durant la festa de San José i el fa amb l’encés de gran quantitat de fogueres, una ancestral tradició que es duu a terme en la vespra del dia del patró dels fusters i que simbolitza el pas de l’hivern a la primavera.

Les esmentades fogueres s’han preparat en diversos solars de la població durant els últims dies i les mateixes estan formades per restes de poda, fustes, estris antics i fins i tot cartons.

LES FOGUERES, AQUESTA NIT

L’activitat arrancarà a les 20 hores de hui, després del volteig general de les campanes de la parròquia i a partir d’aqueix instant prendran les diferents fogueres repartides pel nucli urbà. Una vegada el foc consumisca tots els materials, s’aprofitaran les brases per a realitzar les típiques ‘rostides’ de carns així com d’embotits que donaran pas a sopars a l’aire lliure sempre que la climatologia ho permet.

L’edil de Festes a l’Ajuntament de Muro, Sergi Silvestre, indica que aquest costum està molt arrelada en el municipi igual que assegura que de la mateixa gaudeixen els més xicotets de la casa “les fogueres de San José fomenten la germanor entre les veïnes i els veïns dels diferents carrers ja que la gran majoria es bolquen a ajudar els xiquets a recollir els objectes que després es cremaran en fosquejar”, indica.

Foto: L’encés de les fogueres és un acte tradicional a Muro.

Send this to a friend