El PP assegura que el projecte del bulevard millora amb les seues propostes

El candidat a l’alcaldia d’Alcoi pel PP, Quique Ruiz, ha donat a conéixer que l’Ajuntament ha modificat el disseny del futur bulevard per a incloure, a proposta dels populars, “rotondes que milloraran la distribució del trànsit en tot el traçat, des de la costa de La Salle fins al Collao”. Afig que, amb aquesta solució, el vial manté un únic carril per sentit i introdueix tres noves glorietes al llarg del recorregut, i que “l’avantprojecte també recull part de les peticions de les associacions de veïns de Santa Rosa i l’Eixample”, amb les quals el PP ha mantingut reunions per a exposar les seues propostes.

Segons explica Quique Ruiz, el primer avantprojecte només incloïa una gran rotonda, entre el col·legi El Romeral i la Colònia d’Aviació, i que des del PP van proposar altres tres rotondes més, de menors dimensions, “per a facilitar els girs en els encreuaments, reduir la velocitat i evitar col·lapses”. El candidat popular explica que “el govern ha admés que el projecte ha millorat amb el disseny de noves rotondes, ja que sense elles el bulevard es convertia en una barrera entre la part baixa de l’Eixample i els nous desenvolupaments, on es troben diferents centres educatius”.

Tal com assenyala el candidat popular, “l’absència de rotondes complicava els girs a l’esquerra, que obligaven a envair el sentit contrari, la qual cosa podia provocar col·lapses de trànsit. Hem demostrat que el nostre interés és millorar projectes claus per a la ciutat, acceptant les peticions dels veïns, que són partidaris que el bulevard tinga un sol carril per sentit i un carril bici”. Insisteix que el futur bulevard “ha de ser una via fluida però no ràpida. Els dos objectius s’aconsegueixen amb la incorporació de noves rotondes”.

Els populars assenyalen que l’avantprojecte redactat per l’Ajuntament supera els nou milions d’euros, i que la intenció del govern local és traure a concurs la redacció del projecte definitiu. “El bulevard és un projecte crucial per a Alcoi i requereix d’un ampli consens entre els grups polítics i els veïns”, assenyala Ruiz, i afig que “el projecte del bulevard, pendent des de 1995, ha de quedar fora de lluites partidistes i convertir-se en un eix de consens entre totes les formacions polítiques i agents socials”.

Advertisements

Send this to a friend