Manifestació i vaga feminista per a exigir més drets el 8 de Març

La jornada reivindicativa del pròxim divendres centrarà, un any més, la commemoració del Dia de la Dona, en el qual de nou es fa una crida a la vaga per a exigir més drets per a les dones. Els col·lectius feministes han convocat una jornada de vaga de 24 hores, una iniciativa a la que es dóna suport també des de determinats partits, com Guanyar Alcoi i Podem. La plataforma ciutadana informa que les regidores del grup municipal secundaran el citat atur de 24 hores, mentre que el sou corresponent anuncien que serà donat al Col·lectiu 8 de Març i Dones, de la mateixa forma que ja ho feren l’any passat.

El divendres, la manifestació d’Alcoi donarà començament a les 12 del matí, amb una concentració en la Plaça d’Espanya i lectura del manifest reivindicatiu. La protesta, convocada pel moviment feminista i comptant amb el suport dels sindicats i l’Ajuntament d’Alcoi, realitzarà un recorregut que cobrirà ‘la volta als ponts’. Per part seua, Cocentaina farà el mateix des de les 12 del migdia també, amb una concentració en la Plaça de la Vila, comptant amb la participació del grup de danses Mal Passet, la Muixeranga Penyeta Blanca i alumnat i professorat de l’IES Pare Arques.

També el Col·lectiu 8 de Març i Dones secundarà la manifestació feminista de València i al migdia partirà un autobús amb simpatitzants d’Alcoi, Cocentaina i Muro, per a prendre part en la protesta de la capital del Túria, que es preveu massiva. La directora general de l’Institut de la Dona, Maria Such, present a Alcoi la setmana passada en una visita a l’Ajuntament i amb motiu de la seua participació en la campanya ‘Valentes’ de Fresneda Magazine, va animar a manifestar-se divendres que ve assegurant que “enguany és quasi més important que el passat degut al moment polític que s’està vivint, en el qual determinats partits ataquen i vulneren els drets de les dones”.

Foto: La Torre Na Valora es va convertir en escenari d’una fotografia de mares alletant els seus fills.

Advertisements

Send this to a friend