Innovadora proposta d’art en llibertat

La tercera planta de l’IVAM CADA Alcoi és aquests dies una innovadora mostra d’art en moviment de la mà de tres vells coneguts del panorama local: el pintor Manuel Solbes Arjona, el fotògraf Lucio Abad i l’artista urbà Vincent Company. Solbes Arjona ha ocupat, literalment, amb les seues pintures i pinzells, la sala Net Art, on durant dues setmanes estarà desenvolupant tot el treball creatiu que conformarà l’exposició ‘Art comportament’, que podrà visitar-te a partir del dia 1 de març. Però mentrestant, tot aquell que ho desitge podrà acostar-se a l’improvisat estudi del pintor “dels colors”, com ell mateix s’autodenomina, per a comprovar com evoluciona el procés creatiu.

Per part seua, Lucio Abad ocuparà l’espai denominat ‘Trama’, on exposarà una selecció de 16 fotografies a manera de biografia de Solbes Arjona. “Les fotos de Lucio Abad mostren a la perfecció cadascun dels racons que inspiren a Manolo Solbes Arjona. Un futbolí, una paleta de colors o un caballito envellit per la pintura que s’escapa dels pinzells d’Arjona. Són instantànies d’objectes fonamentals en el *atrezzo de l’estudi del carrer El Tap, la particular Capella Sixtina d’Arjona”, explica la periodista Lucía Gadea sobre la mostra de Lucio. “Mai he exposat, però per Manolo havia de fer-ho”, postil·la el fotògraf.

Completa la proposta cultural per a la planta municipal de l’IVAM CADA, el treball que està realitzant el artista urbà Vincent Company per a l’espai ‘Ordit’. Es tracta d’un quadre de 1’50 per 1’50 que està sent pintat amb esprai i pinzell, el qual mostra un retrat d’Arjona executat en diverses fases, de manera que en totes elles apareix el rostre de l’artista, alhora que evoluciona l’obra. Vincent utilitza per a això la paleta característica de Solbes Arjona, on els colors primaris i, sobretot, el groc i el blau, predominen sobre la resta.

Send this to a friend