El gran salt de l’atletisme alcoià

Si hi ha un esport que en poc temps ha aconseguit edificar des del no-res un projecte de base il·lusionant aqueix és l’atletisme. Fins no fa molt córrer a la nostra ciutat significava calçar-se unes sabatilles i posar-se a fer quilòmetres, alié totalment a la pista, de la qual vivia absolutament d’esquena.

Fins que fa uns anys va sorgir la figura de Khalid Balalá, atleta marroquí que es va vindre a viure al costat de la seua família a la nostra ciutat en la dècada dels 90 i al qual les lesions van tallar d’arrel una prometedora carrera com a migfondista. Després de penjar les sabatilles i allunyar-se durant un temps, va decidir tornar a l’atletisme i posar al servei de les noves generacions tot l’aprés en la seua etapa com a atleta emergent.

Es va posar al capdavant de l’Escola del Club Atletisme Alcoi que en aquells dies a penes comptava amb una desena de xiquets. Khalid Balalá va apadrinar la formació d’Antonio Criado, l’última perla que ha donat l’atletisme alcoià, al qual també les lesions van frenar en sec la seua carrera fa un parell d’anys després d’aconseguir la internacionalitat amb Espanya en un Mundial juvenil i fitxar pel Playas de Castellón, considerat com el millor club espanyol.

Al deixant del germà major de la saga dels Criat –el menor és gimnasta– va sorgir una generació de prometedors atletes amb el segell inequívoc del carismàtic Khalid Balalá, que en companyia de Toni Giner, president del club, han anat forjant una pedrera que està portant a l’atletisme de la nostra ciutat a cotes inimaginables fins fa poc.

Aquesta etapa de bonança ha coincidit amb la irrupció d’una altra de les puntes de l’iceberg amb la qual no s’entendria l’actual moment de l’atletisme local. Es tracta de Lorena Rodríguez, un altre genuí producte de la fàbrica amb la rúbrica personal de Khalid Balalá, que l’última fi setmana a Ontinyent es proclamava campiona autonòmica de camp a través. Una mescla explosiva que situen a l’atletisme local en uns paràmetres mai aconseguits fins hui i un bon exemple va ser el molt que es va aconseguir el passat cap de setmana. Fa just un any va ser tota una fita per al club que l’equip Sub’16 de xiques aconseguira el títol de campió provincial de cross.

Al NACIONAL MIXT DE CROSS

La setmana passada es va confirmar que per primera vegada un equip del Club Atletisme Alcoi estarà en el nou Nacional mixt de camp a través que se celebra el diumenge 24 en la localitat andalusa de Linares. L’equip estarà format per dos atletes masculins –Antonio Criado i Mohamed Bouzfzouz– i dues dones –Lorena Rodríguez i Paula Rebagliato–.

Foto: Lorena Rodríguez es proclamava a Ontinyent campiona autonòmica de camp a través.

Send this to a friend