El gran buit que deixa Nuria Trenzano

Com si fóra un símil de l’esport professional, perfectament la marxa de Nuria Trenzano a Alacant, on abans de final de mes prendrà possessió del seu nou càrrec com a directora d’esports de l’Ajuntament local, podria considerar-se com a colp d’efecte, perquè el club en teoria gran acaba si es fes amb els serveis d’una de les figures emergents de l’equip rival.

Si escau no és per a fer canastres, ni per a batre rècords, sinó per a gestionar amb l’experiència d’haver sigut una pionera com a llicenciada en Educació Física, en els seus inicis formant part del quadre tècnic d’aquell històric Dorna Godella que va regnar a Europa, després durant més d’una dècada coordinant les instal·lacions i activitats esportives de la nostra ciutat des del Centre d’Esports, i en els últims dotze anys estant al capdavant com a directora d’un dels projectes més ambiciosos de l’esport local com és el Complet Municipal Eduardo Latorre, amb més de 3.000 persones passant per les seues instal·lacions.

Nuria Trenzano marxa després de aprovar al començament de desembre el concurs oposició com a Tècnica Superior d’Esports de l’Ajuntament d’Alacant. Per davant un repte majúscul, la de convertir-se en la nova directora d’esports d’un municipi cinc vegades més gran que la nostra ciutat, amb setze camps de futbol de gespa natural, tres piscines climatitzades i una exterior, quatre pavellons, un estadi d’atletisme i setanta centres escolars.

“És un repte apassionant i bonic alhora”, confessa, “em vaig d’Alcoi amb tristesa però molt il·lusionada i amb la motxilla carregada d’experiències i enorme gratitud per tots aquests anys. Vaig arribar a la gestió esportiva quasi per casualitat, perquè llavors no existia la figura d’un llicenciat en Educació Física coordinant les activitats dels municipis. A Alcoi solament érem tres amb aquesta titulació, l’eixida normal era l’educació, ser professor en un institut. Havia acabat la carrera i vaig començar com a preparadora física del Dorna Godella, que aqueix any es va proclamar campió d’Europa. En l’equip estaven mítiques com Amaya Valdemoro o Ana Montañana. L’entrenador era Miki Vukovic, un tècnic de la vella escola, per la qual cosa era molt estricte amb la seua forma d’entrenar, jo també estava començant i era més un enllaç entre l’entrenador i les jugadores”.

Foto: Nuria Trenzano deixa la direcció del Complex Eduardo Latorre després de dotze anys.

Send this to a friend