Detinguda la parella de la jove degollada a Planes el dissabte

La Guàrdia Civil ha detingut a la parella d’una jove que va aparéixer degollada el dissabte en una casa de camp a Planes, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi en l’àmbit de la violència de gènere. Si bé en un primer moment es va apuntar la possibilitat d’un suïcide, ara es parla d’un crim masclista. La Guàrdia Civil informa que tant la víctima com el detingut són naturals d’Alcoi.

Els fets van succeir el passat cap de setmana, quan es va tindre coneixement que una dona va ser trobada degollada en el domicili en què residia amb la seua parella i amb el seu bebé, en la Partida de l’Enceba, en terme de Plans però molt prop de Benimarfull. Segons va transcendir en un primer moment, sobre les sis del matí del dissabte la parella de la jove alertava als serveis d’emergència indicant que el plor del bebé li havia despertat i que en baixar a la planta inferior de l’habitatge va trobar el cos sense vida de la dona, al costat d’un ganivet.

INVESTIGACIÓ

Després de conéixer-se els fets, es va obrir una investigació, i encara que els primers indicis apuntaven a un possible suïcidi, la Guàrdia Civil no descartava cap hipòtesi i ha continuat amb totes les línies d’investigació fins al matí d’ahir, en la qual la autòpsia “ha revelat que la dona tenia ferides incompatibles amb el suïcidi, per la qual cosa ha procedit a la detenció del seu company sentimental com presumpte autor d’un delicte d’homicidi en l’àmbit de violència de gènere”, segons informen des de la Guàrdia Civil. Afigen que la parella portava un any de relació i tenien un fill en comú, un bebé. Tots dos són naturals d’Alcoi, la dona tenia 29 anys d’edat i el presumpte autor té 34.

Després de la detenció, l’individu va ser traslladat als calabossos de la Guàrdia Civil de Villena fins que passe a disposició judicial, alguna cosa que ha de ser dins d’un màxim de 72 hores des de la detenció. L’autoritat judicial ha decretat el secret de sumari.

CONCENTRACIONS

La notícia ha causat commoció en aquestes comarques, i tant l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, com el de Plans, Javier Sendra, han mostrat la seua repulsa i s’han convocat minuts de silenci per l’homicidi i contra aquesta xacra que suposa la violència masclista, a les dotze del migdia.

Foto: Hui se celebren concentracions tant a les portes de l’Ajuntament d’Alcoi com a Planes. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend