Alcoi participa en un programa pilot d’atenció farmacèutica

El departament de salut d’Alcoi va participar l’any passat en un programa pilot que la conselleria de Sanitat ha dut a terme en tres municipis de la Comunitat, i que ha permés millorar el tractament d’un grup de persones dependents gràcies a la millor coordinació entre els sanitaris que intervenen en l’atenció farmacològica del pacient. Els resultats del programa van ser presentats dimecres passat en una jornada celebrada a l’Hospital Verge dels Lliris a la qual va assistir la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

L’objectiu que persegueix el programa, segons va explicar la pròpia consellera, és el de “prestar al col·lectiu de persones dependents amb cuidador no professional un servei d’atenció farmacèutica integral”. A Alcoi, el programa es va plantejar a manera d’experiència pilot per a 35 pacients, si bé finalment han sigut valorats un total de 16, ja que va haver-hi diverses defuncions i en el cas dels pacients infantils, les famílies van declinar participar en el projecte.

Indicar que els 16 pacients estan adscrits al centre de salut de la Plaça de Dins i el programa ha comptat amb la participació de dos farmacèutics d’Atenció Primària, 12 professionals mèdics, altres 12 d’infermeria, dues treballadores socials, així com un total d’11 oficines de farmàcia de la zona Centre d’Alcoi.

Després d’un any de seguiment, els responsables del programa van explicar que s’ha aconseguit l’adequació i la millora del tractament d’aquests 16 pacients participants, aconseguint una reducció del 6,7% del total de fàrmacs que els són administrats.

D’altra banda, destaquen que s’ha pogut reforçar el coneixement que tenen els pacients i els cuidadors sobre les seues patologies i la seua medicació, valorant a més una millora en la coordinació dels professionals que intervenen en l’atenció a aquests malalts crònics. El programa, així mateix, podria ser ampliat ara a una altra tipologia de pacients.

Advertisements

Send this to a friend