Més de 8’5 milions d’euros per a manteniment de la ciutat enguany

En la presentació del Pressupost municipal per a enguany l’alcalde, Toni Francés, va apuntar les prioritats i objectius del govern municipal, i va remarcar que “amb menys imposats als ciutadans hi haurà més polítiques socials, més cultura, més política econòmica i més manteniment”. I per al manteniment de la ciutat, una d’aqueixes qüestions prioritàries, el Pressupost municipal d’enguany contempla una mica més de 8’5 milions d’euros.

En aquesta xifra, en aquests més de 8’5 milions d’euros, s’inclou des del manteniment ordinari de les vies públiques, voreres i paviments, al manteniment i reparació del clavegueram, de l’enllumenat públic i semàfors, i diferents actuacions en el mobiliari. A més, també contempla el manteniment dels parcs i jardins, el de la via verda, actuacions per a l’equipament de parcs, millores en les zones verdes i en instal·lacions municipals com el cementeri, així com per a intervencions als parcs infantils i diferents accions de desratització i desinfecció.

La xifra total destinada a manteniment inclou la neteja viària, així com la recollida de fem, el seu transport i tractament, entre altres partides. En definitiva, els 8’5 milions d’euros es refereixen a les actuacions de manteniment de la ciutat que depenen d’Inspecció General de Serveis (IGS), si bé hi ha altres àrees municipals en les quals es duu a terme manteniment i millora de les seues infraestructures, com poden ser Esports i Educació, per citar uns exemples, i no estan recollides en aquesta quantitat apuntada.

Creix 2’6 milions des de 2011

A l’hora de valorar l’evolució del manteniment de la ciutat, el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, apunta que “hi ha vegades en què es parla que falten recursos per al manteniment, però la veritat és que han augmentat un 44% respecte al Pressupost municipal de 2011, que va ser l’últim de l’etapa del PP”.

En repassar el Pressupost de 2011 –al qual fa referència l’edil Jordi Martínez– es comprova que les mateixes partides de manteniment que en el d’enguany ascendeixen a prop de 7’7 milions d’euros, en els últims comptes de l’etapa de govern municipal popular fregaven els 5’9 milions d’euros. A més, actualment cal sumar una sèrie de noves partides, que no existien en els Pressupostos de l’etapa popular i que suposen 817.670 euros, per aquest motiu en el document d’enguany el manteniment de la ciutat s’eleve als 8’5 milions d’euros, que suposen 2’6 milions més que en 2011.

A partir d’aquestes dades, el regidor d’Obres i Serveis destaca que “existeix una diferència important respecte als últims anys del PP, un partit que ara critica el que es destina a manteniment però que invertia molt poc i ens va deixar una situació lamentable”, i afig que “a partir d’aqueix moment, a partir de que els socialistes vam accedir al govern, va començar a créixer la despesa en manteniment”. Martínez és conscient que “és clar que els recursos mai són suficients, però sens dubte destinar un 44% més és significatiu de la voluntat d’aquest govern, que a més ha introduït noves partides”.

Advertisements

Send this to a friend