Demà s’inaugura la senda que connecta Cervantes amb el Racó

Demà diumenge l’Ajuntament té previst inaugurar una nova sendera per a ciclistes i vianants que uneix la zona del llit del riu des de Cervantes amb la Font del Quinzet, i d’allí ja connecta amb el paratge del Racó de Sant Bonaventura-Canalons. Es tracta d’un tram d’uns 4 quilòmetres que acaba, concretament, en el Mas de Romà, i ha suposat una inversió de 48.000 euros.

Per a inaugurar la nova ruta, la regidoria de Medi Ambient ha organitzat una excursió fins al Racó de Sant Bonaventura, que partirà a les nou del matí des de les pistes d’skate que es troben situades en la part baixa de Cervantes, al costat del col·legi Santa Ana. Es recorda que recentment ha sigut habilitada una zona d’aparcament públic en aquest punt, de manera que es pot accedir amb vehicle fins a l’inici de la ruta amb total comoditat.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, explica respecte al projecte que la nova sendera voreja el riu fins al citat paratge natural municipal, connectant primerament amb la Font del Quinzet. Les obres de condicionament, segons indica, han permés recuperar una zona que portava anys en estat de degradació i recorda que en 2017 va haver-hi un episodi de fortes pluges que va arrasar amb el tram final, fins i tot amb part de la Font de Quinzet, que ja va ser reparada.

D’aquesta manera, el projecte ha suposat incorporar una nova ruta a la xarxa de senderes amb què compta Alcoi i el seu terme municipal, i en aquest cas “es tracta d’un recorregut sense cap dificultat que és perfecte per a realitzar-lo en família”, incideix Martínez, que convida a la ciutadania a la ruta de demà.

Advertisements

Send this to a friend