La crisi interna que viu Podemos Alcoi arriba fins al Jutjat

La crisi interna de Podemos Alcoi, quan està immers en el procés de primàries, arriba al Jutjat. La senadora Vicenta Jiménez i la regidora Naiara Davó han anunciat que han emprés mesures legals contra Carmina Reig “per difamacions i calúmnies que atempten contra l’honor”.

Podemos està celebrant les seues primàries per a elegir candidat a les eleccions municipals del mes de maig i en un primer moment concorrien tres candidatures, les de Naiara Davó, Carmina Reig i Rafael Gisbert, si bé el divendres –el mateix dia en què es van obrir les votacions– es tenia coneixement que el Comité Electoral de Podemos País Valencià havia retirat la candidatura de Carmina Reig pel contingut d’un article, i qui després ha parlat de “parany” i “il·legalitat” en el procés perquè Naiara Davó siga l’alcaldable, i a ella i a la senadora Vicenta Jiménez les responsabilitza de “manipular”.

La resolució del Comité Electoral recull que Carmina Reig “ha incomplit el codi ètic per difamacions públiques sobre càrrecs públics i orgànics”, informen des de la direcció de Podemos Alcoi. Aquestes fonts indiquen que “el procés de primàries continua en marxa, amb dues candidatures a alcaldable, Naiara Davó i Rafa Gisbert”, i que les votacions estaran obertes fins a les 18 hores de hui.

Carmina Reig ha presentat recurs i entre les qüestions que indica està que el Comité Electoral no és competent per a una sanció d’aquest tipus, per a valorar el tema de l’article, sinó que ha de ser la Comissió de Garanties qui ho valore, i per tant demana que es declare nul·la la resolució.

Foto: L’edil Naiara Davó, al costat de la senadora Vicenta Jiménez. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend