Corredor de Sant Francesc a la plaça Ramón y Cajal pensant en els vianants

web_4-4.jpg

La reactivació del Centre compta amb diverses accions a desenvolupar, tant a nivell econòmic com urbanístic i social, i una de les actuacions que es preveu realitzar és la reurbanització del carrer Sant Francesc, plaça de la Creu Roja, i Ramón y Cajal, així com dos carrers en les quals es troben entrades al mercat (trams de Sant Doménec i Sant Mateu), una proposta que s’ha projectat pensant a afavorir als vianants.

A través d’aquesta actuació es podrà visualitzar aqueix corredor que uneix la Plaça de Dins amb La Glorieta, i on els vianants són els protagonistes. Es tracta d’un projecte que prioritza l’accessibilitat, la seguretat en caminar utilitzant materials que no esvaren, creant una plataforma única que recupera espai per a les persones i revitalitza l’entorn, buscant humanitzar-lo.

web_4-4.jpg

DE PAS I PER A ACTIVITATS

En la proposta es destaca que es tracta d’un espai de pas per a molts ciutadans, si bé també es busca potenciar aquest corredor com a zona per a realitzar activitats i on poder asseure’s –apostant per un mobiliari funcional, robust, de gran qualitat i confort–, així com per a gaudir de l’activitat comercial i la restauració. Quant als materials, s’aposta per la pedra natural per a les zones per als vianants, incidint que el granit tant per l’efecte visual que aporten i per la seua alta resistència, mentre que es parla d’un paviment tècnic per a aquelles superfícies que puguen acollir trànsit, i diferents materials en funció del trànsit que haurà d’acollir. També està previst que es col·loque arbratge en diversos punts del traçat de la intervenció.

A l’hora de parlar d’aparcaments, des de les regidories d’Obres i Serveis, així com Mobilitat, s’està treballant per a compensar les places que desapareixeran en Ramón y Cajal i plaça de la Creu Roja.

PRESSUPOST I FONS

A l’hora de parlar del pressupost de l’actuació, assenyalar que està valorat en 404.000 euros i la meitat del finançament serà a càrrec dels fons europeus de l’estratègia DUSI, que comportarà inversions per un total de 20 milions d’euros destinats a convertir Alcoi en una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora, tal com es va anunciar.

Foto: Recreació virtual de la proposta per a la plaça Ramón y Cajal.

Advertisements

Send this to a friend