Fermall d’or al 450 aniversari del Jesuset

Els carrers del Centre van ser escenari diumenge passat de la tradicional processó del Jesuset del Miracle, que enguany a més ha vingut a tancar els actes del 450 aniversari del robatori i troballa de les Sagrades Formes. Durant les setmanes prèvies, es van dur a terme diferents celebracions litúrgiques i el cap de setmana va ser el torn dels actes centrals, destacant la missa del dissabte que compta amb l’assistència del descendent històric de Juan Esteve, conegut popularment com ‘Joan l’Aixà’, i ja el diumenge va tindre lloc el més tradicional dels actes: la processó del Santíssim Sagrament.

No va faltar la participació del Gremi de Llauradors i del Grup de Danses Sant Jordi, interpretant balls típics d’aquesta tradició ancestral que cada any reuneix nombrosos devots del també anomenat Tullidet. A més, amb posterioritat a la processó es va celebrar un menjar benèfic en la filà Judíos.

La programació conclourà el pròxim 6 de febrer, en el col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer, amb la representació de l’acte sacramental ‘El Jesuset del Miracle’ a càrrec de Tesalín, així com el lliurament de premis del concurs de dibuix i redacció organitzat per l’Associació.

Foto: Les Sagrades Formes, en processó sota pal·li.

Advertisements

Send this to a friend