Les vides creuades del derbi

Estrany és el derbi entre Ontinyent i Alcoyano sense ex en els dos bàndols. Cinc són els jugadors de l’Ontinyent amb passat blanc-i-blau –Pablo Carbonell, David Torres, José Antonio Soler, Fran Machado i el porter Satoca– per dos en l’Alcoià que van passar anteriorment pel Clariano –Anaba i Alberto Rubio–. Vides creuades, algunes amb històries curioses, com la de Pablo Carbonell, l’únic alcoià que hi haurà sobre el terreny de joc que vestirà la samarreta de l’etern rival, o la de Anaba, que el passat estiu es va ficar al llit una nit com a jugador de l’Ontinyent i l’endemà es va alçar com a blanc-i-blau després d’una operació llampec en els despatxos.

L’internacional Sub’20 ghanés no oblida el seu passat com a blanc-i-negre. El propi migcampista reconeix que té moltes ganes de retrobar-se amb la qual va ser la seua afició el passat curs. “Va ser un any molt bonic per a mi i per a l’equip. Vaig gaudir molt i encara guarde molt bons amics com José Antonio i Fran Machado, que també van jugar en l’Alcoyano. Tornar al Clariano és especial”. Serà la primera vegada que s’enfronte al seu exequipo, ja que en la primera volta va estar en la graderia. Una lesió li va deixar sense jugar el primer terç de lliga i les seues conseqüències continua arrossegant-les. Va vindre a l’estiu amb l’etiqueta de titular després de la seua gran temporada a l’Ontinyent i encara no ha aconseguit ser titular amb Vicente Mir, el seu gran valedor.

“L’any passat vaig estar molt a gust a Ontinyent, però sóc professional i per a mi el futbol és el meu treball. L’Alcoyano vi per mi, va fer un gran esforç per fitxar-me i jo encantat de vindre a aquest club. El problema va vindre després quan em vaig lesionar que vaig estar molt temps sense jugar. En el seu moment em va fer molt de mal, però ara ja està tot oblidat. M’està costant tornar al meu millor nivell, però sóc una persona lluitadora i intent ser fort mentalment fins que arribe el meu moment. Després tot tornarà a ser com abans”, ha explicat.

No obstant això, el seu nom ha aparegut en la llista de jugadors que poden eixir de l’equip en aquest mercat hivernal: “És alguna cosa en el que no pense, la meua major preocupació ara mateix és el diumenge i guanyar-li a l’Ontinyent. La meua idea és quedar-me ací, l’Alcoyano és el meu equip. Ara bé, l’única manera d’agafar confiança és a força de jugar partits. Els entrenaments estan bé, però no és el mateix que jugar cada diumenge. Vull jugar, és l’única manera d’estar com abans però si el diumenge he d’estar una altra vegada en la banqueta, donaré suport com el que més als meus companys perquè ningú està per damunt de l’equip”.

Anaba creu que molt del que ocórrega el diumenge passarà per les decisions que es prenguen en les banquetes: “Tant Mir com Parres són dos entrenadors que es coneixen molt bé, han treballat junts, per la qual cosa entre ells a penes hi haurà secrets i qualsevol detall pot comptar”. El migcampista ghanés espera el ressorgir de l’Ontinyent en la segona volta: “Compten amb el mateix cos tècnic i més de la meitat de jugadors de la passada temporada. Parres necessita temps per a imposar la seua filosofia en arribar amb la temporada començada”.

Pablo Carbonell es pronuncia en termes bastant semblants als d’Anaba i pensa que serà un derbi amb pocs secrets: “Els dos entrenadors es coneixen molt i també ens passa a nivell de jugadors, encara que un derbi sempre és diferent. Sabem de la importància que té per a les aficions aquest tipus de partits. En el meu cas tindrà una connotació més especial per ser d’Alcoi i enfrontar-me a l’equip de la meua ciutat”.

No obstant això, no corren vents a favor pel Clariano. El club travessa una delicada situació institucional i esportivament l’equip es troba en llocs de promoció de descens: “Tots els equips travessen males ratxes, nosaltres vam tindre una baixada arran de l’eliminatòria de Copa contra el Melilla. No digerim massa bé quedar-nos fora i han sigut diversos els partits que se’ns van escapar per xicotets detalls, perquè l’equip no està jugant malament”.

Send this to a friend