Dues iniciatives per a tindre fins a 50 habitatges col·laboratius

Dues propostes comportaran que Alcoi puga comptar amb fins a 50 habitatges col·laboratius, en tots dos casos en la Zona Alta. El projecte que està més avançat és el que es desenvoluparà en la Placeta Les Eres, on es construiran 20 habitatges col·laboratius en el solar que deixarà la demolició de dos immobles que estan en estat de ruïna. Aquests habitatges col·laboratius suposen que cada propietari tindrà el seu pis i comptarà a més amb zones comunes per a compartir, destinades a un públic major de 65 anys.

Aquest projecte ja es va anunciar fa uns mesos i el dilluns l’alcalde, Toni Francés, va mantindre una reunió amb la diputada autonòmica socialista Concha Andrés amb la finalitat de conéixer de primera mà els detalls de la proposta, que veurà la llum gràcies a la iniciativa pública i amb la suma de diverses administracions, ja que compta amb el suport del Programa EDUSI, del Ministeri de Foment i de la Conselleria d’Habitatge, així com amb el suport de l’Ajuntament d’Alcoi. De fet, l’alcalde va incidir que “totes les administracions estan bolcades en aquest projecte, que és pioner, i que busca millorar la qualitat de vida de les persones”.

De moment, ja s’ha encarregat la redacció del projecte, que estarà finalitzat en un parell de mesos, i Toni Francés confia que al llarg d’enguany “les obres estiguen avançades”. Va afegir que estan estudiant models de gestió, ja que en tractar-se d’una iniciativa pionera no existeixen massa experiències, incidint que es tracta de “un projecte necessari”.

Foto: L’alcalde i la diputada autonòmica socialista.

Advertisements

Send this to a friend