Banyeres ha aprovat un pressupost de 11,3 milions d’euros

El Ple Municipal de Banyeres va aprovar el dijous a la vesprada els pressupostos d’enguany. El document va comptar amb el suport de l’Equip de Govern que formen els representants dels grups polítics de Compromís i PSPV-PSOE, mentre que els grups de l’oposició, PP i Ciutadans, van votar en contra.

Els pressupostos tindran una dotació de 11.345.723,80 euros dels quals una mica més de 5 milions corresponen a inversions, incloent-se en aquest apartat la construcció d’un aulari d’infantil finançat dins del programa Edificant de la Generalitat, i l’habilitació d’un nou centre per a atendre els malalts d’Alzheimer, inversió que estarà subvencionada en un 95% per la Diputació Provincial.

L’alcalde Josep Sempere va presentar els pressupostos destacant la seua funció “social i cultural” així com la seua “importància” per a contribuir al desenvolupament de la població. Va assenyalar que, per primera vegada, un Equip de Govern “havia tendit la mà” a l’oposició per a haver confeccionat el pressupost “entre tots” atés que aquest s’aplicarà en un any en què hi haurà eleccions pel que “no pot saber-se” qui estarà al capdavant del consistori a partir del mes de juny. Va lamentar que l’oposició no haguera acceptat aquesta invitació i que haguera menyspreat aquest plantejament, “fet amb la millor intenció”. Va destacar el principi de “prudència” sobre el qual s’havien plantejat les diferents previsions i l’estricte control que s’exerciria sobre les diferents partides.

Des del PP es va criticar la “invitació” recordant que aquesta postura contrastava amb el “oblit” al qual havien sigut sotmesos en exercicis anteriors, no acceptant-se quasi cap de les seues propostes, la qual cosa els va portar a qualificar el fet com una “maniobra política de camuflatge”. El seu portaveu econòmic, Jorge Silvestre, va dir que el document que es presentava suposava una “repetició” de conceptes plasmats en anys passats i que, aprofitant la bonança econòmica, hauria sigut un detall rebaixar l’IBI, la qual cosa haguera beneficiat a tots els ciutadans. Va trobar a faltar “projectes innovadors” al mateix temps que va criticar que no recollira cap de les propostes que PSOE i Compromís van plantejar en el seu programa electoral. També va lamentar que enguany no hagueren posat en marxa la iniciativa dels “pressupostos participatius”.

Per la seua part la representant de Ciutadans, Mª José Francés, va dir que era un “tala i pega” de l’any anterior, que els diners per a les associacions quedava pràcticament igual i que, excepte les inversions del pla Edificant i la Diputació, hi havia poques coses destacables excepte lamentar que el pressupost no ha deixat d’augmentar des que es va iniciar la legislatura.

Send this to a friend