Demà arriba la trentena edició del Ciutat d’Alcoi de Cross

Si hi ha una especialitat dins del món de l’atletisme que s’acosta més a l’essència d’aquest esport aqueix és el cross o també conegut com a camp a través. La nostra ciutat va ser una de les localitats que abans que s’estenguera aqueixa febre per posar-se les sabatilles i cremar calories per asfalt i paratges naturals, que va apostar per tindre la seua pròpia carrera d’aquesta disciplina aprofitant el magnífic enclavament del poliesportiu Francisco Laporta. Durant anys va ser un referent a nivell provincial i també autonòmic. Molts dels millors atletes de la nostra àrea d’influència van començar a donar les seues primeres camallades en el que antigament es denominava com a pista de Cola Cao.

Eixa carrera que va arribar a llaurar-se un nom dins del camp a través autonòmic torna a disputar-se demà després de diverses anades i vingudes, l’última l’any passat mateix, que va deixar de celebrar-se i torna en aquest 2019 a formar part del calendari de la Federació Valenciana d’Atletisme. Malgrat els anys que va deixar d’organitzar-se per diferents raons, el Cross Ciutat d’Alcoi compleix la seua trentena edició. “Quan ningú corria a la ciutat, ja se celebrava”, compte Toni Giner, president del Club Atletisme Alcoi, entitat organitzadora de la prova. “Ací va començar Paquito Ribera a fer cross. Una de les prioritats quan vaig accedir a la presidència era posar en valor aquesta prova i recuperar-la. Darrere d’ella hi ha molta història i malgrat les aturades que ha tingut, arribem enguany a la trenta edició”, va voler destacar.

La prova és puntuable per al circuit autonòmic de cross i al seu torn és campionat provincial individual escolar. Això fa preveure que la participació siga alta. S’espera superar la xifra dels 700 corredors. A això caldrà afegir com a novetat la celebració d’una prova popular en la categoria sènior, a més d’altres dues en les categories prebenjamí i benjamí que tampoc són federades. Entre les tres carreres s’han inscrit 85 corredors –28 en la popular (23 homes i 5 dones), 52 en benjamí (28 xics i 24 xiques) i 5 en prebenjamí (2 xiquets i 3 xiquetes)–. Precisament la prova popular serà l’encarregada d’obrir el calendari de carreres del XXX Cross Ciutat d’Alcoi a les 9,30 del matí. Els participants hauran de donar dues voltes al circuit de 2.005 metres per a totalitzar 4.010.

A continuació es donarà l’eixida a la resta de carreres. A les 10 del matí entraran en acció els atletes en la categoria infantil, després els de l’aleví, benjamí, cadet i juvenil. A les dotze del migdia està previst fer un descans per a procedir al lliurament de trofeus a escolars i populars. A les 12,15 serà el torn dels atletes júniors i veterans, després els sèniors i veteranes femenines, tancant-se la matinal amb la celebració de la categoria regna, amb els atletes de les categories promesa i sènior masculí.

Ovidi Albert, basa a guanyar

La nostra ciutat tindrà dues possibles opcions a victòria. Una és Ovidi Albert, que s’estrenarà aquesta temporada en cross com a preparació al calendari de duatló i triatló i de l’autonòmic per equips de la setmana que ve a Castelló. L’alcoià ja sap el que és guanyar el Trofeu Ciutat d’Alcoi de camp a través. Ho va fer en 2016 com sub’23.

L’altra basa és el marroquí Mohamed Boufzouz, amb llicència pel Club Atletisme Alcoi, que recentment va ser tercer en el cross celebrat en Sant Joan. S’espera que el Club Atletisme Alcoi estiga representat amb més mig centenar d’atletes en totes les categories, principalment en les de base.

Send this to a friend