Muro inaugura la seua “xicoteta i gran” Fireta de Sant Antoni

Muro ha donat aquest dissabte el tret d’eixida a la seua “xicoteta i gran” Fireta de Sant Antoni, en paraules del conseller d’Economia Sostenible, el murer Rafa Climent, que ha valorat la important transformació i el creixement que ha viscut al llarg de la seua història aquest certamen, que data de 1738. En la vesprada d’ahir es van obrir al públic les múltiples i variades exposicions que poden visitar-se durant tot el cap de setmana, i aquest matí de dissabte s’ha dut a terme el tradicional acte inaugural, presidit pel conseller Climent, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, així com diversos diputats provincials, alcaldes i altres representants locals i comarcals.

José Bosch García, veí de quasi 96 anys (en la fotografia, entre el conseller i l’alcaldessa, Jacquelin Cerdà) ha sigut la persona en la qual enguany ha recaigut l’honor de tallar la cinta inaugural, en un acte que ha congregat a nombrós públic en la plaça de l’Ajuntament. Allí, com de costum, La Xafigà ha interpretat les notes del característic ‘Tio Pep’, i un ballet ha donat pas al recorregut de les autoritats pel mercat medieval.

Enguany, el reconeixement al negoci familiar amb més tradició ha sigut per al Forn de Pa Silvestre, fundat en 1931.

AMPLI PROGRAMA D’ACTIVITATS

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Carol Iváñez, ha destacat l’àmplia i variada oferta comercial i d’activitats que ofereix als visitants la present edició de la Fireta, que a més del mercat medieval i la resta de llocs de venda de productes, inclou activitats i mostra culturals, concerts, gastronomia i espectacles. Tota la informació pot consultar-se en la web de l’Ajuntament de Muro http://www.vilademuro.net/

Respecte a l’afluència que s’espera obtindre, l’edil ha destacat la importància de la climatologia, que de moment acompanya, i apunta que si continua així el temps preveuen igualar almenys la xifra de visitants de la passada edició, quan es van comptabilitzar uns 20.000 assistents.

Send this to a friend