La Fireta de Muro arranca amb una alta previsió de visitants

La Fireta de Sant Antoni de Muro del 2019 va alçar el vol anit amb la inauguració oficial de gran part de les exposicions culturals que presenta el certamen enguany i amb la nova obertura en la vesprada del divendres del Mercat Medieval. A més, van començar a funcionar a ple rendiment els llocs de gastronomia i alimentació situats en la Plaça del Matzem, mentre que la Corporació Municipal va aprofitar per a fer un recorregut pel barri antic amb la finalitat de conéixer de prop l’oferta que presenta aquest esdeveniment que data de l’any 1738.

La Fireta de Sant Antoni compta aquesta vegada amb un pressupost pròxim als 22.000 euros i presenta en el seu 281 edició un escenari per a activitats infantils en la Plaça del Palau de la Senyoría, al costat d’activitats i mostres culturals, concerts, gastronomia o exhibicions de munta i domatge de cavalls. D’igual forma, destaquen les parades del Mercat Medieval i d’articles varis, l’exposició d’animals, els concerts, l’Aplec de *Danses, els voltejos manuals de les campanes de l’església de Sant Joan Baptista i el romiatge de Sant Antoni fins a la seua ermita, prevista per a demà a la vesprada. La clàssica benedicció de mascotes es durà a terme després de la missa en honor a Sant Antoni, que tindrà lloc a les 12, en la parròquia de Sant Joan Baptista.

L’alcaldessa de Muro, Jacquelin Cerdà, augura un nou èxit per a la Fireta i es mostra optimista davant les previsions de visitants. “Com cau sempre en cap de setmana comptem amb una gran assistència de veïns del Comtat i de l’Alcoià, així com de les comarques veïnes. La Fireta de Sant Antoni és una cita molt esperada en la zona i molts l’esperen per a adquirir productes típics que només es poden trobar ací”, assenyala.

La inauguració oficial d’aquesta gran festa serà aquest matí i la Fireta tancarà les seues portes el diumenge a la vesprada amb un gran espectacle de focs artificials en la Plaça del Matzem. S’espera que l’acte inaugural de hui, que donarà començament a les 11’30 hores, estiga presidit pel conseller d’Economia Sostenible i exalcalde de Muro, Rafa Climent, així com diputats nacionals, provincials, alcaldes, i altres representants locals i comarcals.

Send this to a friend